Zamieszczone przez kmink
Błędy czujników
Zwiń
X
-
Błędy czujników
Testowałem interfejs diagnostyczny. I co ciekawe, przy odłączaniu czujników temperatury i ciśnienia powietrza doładowanego interfejs wyświetlał błędy odpowiednich czujników ale kontrolka silnika (EPC) się nie świeciła....
Czy czujnik musi być odłączony przez dłuższy czas żeby się zaświeciła? Dodam, że samochód był na biegu jałowym a kontrolka jest sprawna (świeci się po przekręceniu stacyjki).
-
-
A może jak jest podłączone urządzenie diagnostyczne, to wtedy nie jest pokazywany błąd na tablicy rozdzielczej...?
Zobacz bez interfejsu...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
gdzieś trafiłem na informację, że jeśli błąd nie jest ważny / zagraża ekologii itp itd, to wtedy zapala się jakoś po dwóch kolejnych uruchomieniach silnika, ew. jeśli wystąpił sporadycznie, to po dwóch kolejnych uruchomieniach bez jego wystąpienia - kontrolka zgaśnie. miałem coś takiego przy sondzie lambda delikatnie proszącej o wymianę - czasem jeździłem z check'iem, czasem bez
Komentarz
-
Komentarz